вторник, 7 февруари 2012 г.

Семпла дървена къща в Австрия

Къщата е проектирана от архитекта Daniel Sauter от K_M Architektur. Къщата е с модерен дизайн, изчистени форми, естествени материали - предимно дърво, както и много стъкло, което осигурява много светлина и простор, отваря вътрешните пространства и интегрира външните в интериора.
На първия етаж на дървената къща са разположени дневна, трапезария с кухня, както и кабинет. Отделните пространства са много добре позиционирани от гледна точка на тяхната функционалност. Въпреки че са пространствено свързани, отделни елементи служат като разделители и оформят индивидуалните кътове. Такъв елемент е например камината - разположена между дневната и трапезарията, тя едновременно осигурява топлина за двете пространства, като в същото време ги разделя и обособява.

Всекидневните пространства

Също както фасадата по голямата част от интериорът на къщата е облицован с дърво - подове, стени, тавани - всичко е облицовано с красиво светло дърво, което контрастира на съвременните повърхности на детайлите от интериора в кухнята - плотове, електроуреди и т.н. Архитектите са се ограничили до три основни цвята в интериора - кафявото от дървените облицовки, бяло за стените и черно за всички останали елементи. Стълбището - изградено отчаси от черна стомана, черният кожен диван, черните столове, черната камина - всички те създават контраст с дървените облицовки и поставят акценти в този иначе семпъл дизайн.
Освен че къщата визуално е изключително отворена към екстериора, тя разполага и с няколко външни пространства - тераси и дворчета, които допълнително разширяват жизнените пространства извън пределите на къщата. Както на първия, така и на втория етаж има оформени красиви тераси, с обособени кътове за почивка, малка закуска или просто за по чаша кафе.
За тези които се интересуват от цената на дървената къща, можем да кажем че освен че е семпла и функционална къщата е построена със скромен бюджет на доста приемлива цена.






Няма коментари:

Публикуване на коментар