петък, 16 декември 2011 г.

Топла и уютна дървена къща

Тази уютна къща е проектирана и построена от CplusC Architects and Builders и се намира в Сидни, Австралия. Архитектите на къщата обожават да работят с дърво и това си личи в целия дизайн на тази дървена къща. Дървото е най-използваният материал и присъства в както в облицовките на пода, стълбите, покрива и тавана, така също във вратите, прозорците и мебелите. Дори малкият заден двор с басейна е изцяло облицован с дървен материал. Дървото внася изключително усещане за топлина, уют и комфорт в този дом.
Преобладаващата цветова гама на дървената облицовка е тъмно кафяво, което се съчетава много добре с белият цвят на стените и някои мебели. Като цветови акцент присъстват оранжево, зелено и синьо.
Дървената къща в Сидни, Австралия


Дизайнът на къщата е разчупен и отворен като цяло - архитектите са развихрили своето въображение и са създали един наистина нетрадиционен дом. Основните помещения - кухня, трапезария и всекидневна са слети в една обширна и просторна зона. Плъзгащите врати освен че спестяват пространство могат много удачно да отварят помещенията едни към други или към задния двор. Ако е необходимо обаче същите тези врати могат да отделят пространствата, за постигане на по-голяма уединеност. Прозорците са разположени на всички възможни места, позволявайки на светлината да проникне и озари целият интериор.

Задният двор с басейна

В малкия вътрешен двор е изграден басейн, а около него цялата площ е облицована с дърво. Басейнът предлага приятна прохлада през горещите дни, а облицованата площадка осигурява място за плаж и почивка.
Цената на тази дървена къща е малко по-голяма от друга къща с подобни размери. Дървените облицовки повишават цената на къщата, но това определено не е напразно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар